Kempenklassement

Monique van de Ree geeft eindoverwinning glans door dagzege in de Weebosch.

In een gezellige kermissfeer werd zaterdag de zesde Kermisronde van de Weebosch verreden. De 21 vrouwen die zich hadden aangemeld voor de finalewedstrijd van het Belisol Eindhoven-Kempenklassement hebben er een attractieve wedstrijd van gemaakt. Op het bijna 1 kilometer lange stratenparkoers was het vooral Yara Kastelijn die haar zinnen had gezet op de leidersprijs. Jammer genoeg moest Britt Teunissen na een val in het begin van de wielerronde de wedstrijd noodgedwongen verlaten. Om nog meer glans aan haar eindzege in het regelmatigheidsklassement te kunnen geven plaatste klassementsleidster Monique van de Ree een demarrage die alleen beantwoord kon worden door de Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor. Al snel liep de voorsprong op naar ruim een minuut. Uiteindelijk zou het peloton op een ronde achterstand worden gezet en eerder moeten afsprinten. Die sprint om de derde plaats werd een gemakkelijke prooi voor Veerle Goossens, die juist van een trainingskamp was teruggekeerd met het oog op het komende veldritseizoen. In de eindsprint behaalde Monique van de Ree haar tweede seizoenzege vóór haar medevluchtster MacGregor. Die keert binnenkort weer terug naar haar thuisland Nieuw-Zeeland waar het wegseizoen over een paar maanden weer begint. Dag- en eindwinnares Monique van de Ree was bijzonder tevreden met haar dubbele overwinning. “Omdat ik vorige week te horen heb gekregen dat mijn Sloveense ploeg stopt ben ik op zoek naar een nieuw team” vertelde de Etten-Leurse na afloop. In het algemeen klassement bleef ook de afwezige Evy Kuijpers (na een zware val in London uit de roulatie) op de tweede plaats, terwijl Celine van Houtum een flinke sprong voorwaarts maakte en op de derde plaats van het eindpodium terecht kwam. Hoofdsponsor Dirk Bellemakers van Belisol Eindhoven mocht de blauwe leiderstrui en de traditionele fles Astoria op het verrijdbare podium aan Monique van de Ree overhandigen. De eindprijzen worden op zaterdag 2 november uitgereikt in de Tipmast in Bladel.


Geplaatst

in

door