Franziska Koch zorgt voor Duitse zege in Steensel

In de vrouwenkoers van de kermisronde van Steensel kwam de zege terecht bij de renster die dat ook verdiende. De 19-jarige Duitse Franziska Koch nam vanaf de eerste kilometers voorsprong, kreeg gezelschap van de winnares in Duizel haar Sunweb-ploeggenote Susanne Andersen en bleef met haar de hele wedstrijd voorop. Achter het duo werd verwoed strijd geleverd om podiumplaats drie. Uiteindelijk kwam de Noorse Andersen als eerste over de streep, maar omdat zij onderweg een paar keer onreglementair van fiets wisselde besloot de wedstrijdjury haar te declasseren. Zo kwam de zege in handen van Koch en kreeg de renster uit de omgeving van Düsseldorf de pas vier jaar op de racefiets actieve Quinty Ton (Geldermalsen) en Boels renster Jip van den Bosch (Oost-Knollendam) naast zich op het podium. Ook de prijs voor de strijdlust ging naar de jonge Duitse winnares. In de top van het Belisol Eindhoven Kempenklassement  deed Monique van de Ree de beste zaken bij afwezigheid van onder meer de geblesseerden Evy Kuijpers en Nina Kessler. De renster uit Etten-Leur finishte zelf als zesde en kon een nieuwe leidersrui aan trekken.


Geplaatst

in

door