Kempenklassement

Coen Vermeltfoort sluit Kempenklassement af in stijl

Coen Vermeltfoort heeft een dag na zijn overwinning in de Slag om Norg ook het Belisol Eindhoven Kempenklassement op zijn naam geschreven. Hij maakte gelijk korte metten met de ambities van zijn overige concurrenten. En ontsnapte in de beginfase van de finale wedstrijd in Steensel samen met Raymond Kreder en Sieben Wouters. Jasper de Laat en Pieter van Oirschot probeerde constant Vermeltfoort bij te benen. Maar de 3 vluchters bleven de gehele wedstrijd vooruit.

Vermeltfoort was ook de snelste in de eindsprint en schreef de Steenselse wielerronde op zijn naam, en dus het Kempische regelmatigheidsklassement. Jasper de Laat probeerde tijdens de wedstrijd zijn tweede plaats in de eindstand veilig te stellen, maar moest door niet te herstellen materiaalpech de strijd voortijdig staken. Pieter van Oirschot werd hierdoor tweede in de eindstand van deze Kempische reeks, voor De Laat die nu derde werd in de eindstand. Vierde in de stand is de Duitser Benjamin Sydlik voor Raymond Kreder die door zijn aanwezigheid in de kopgroep alsnog vijfde werd.


Geplaatst

in

door