Kempenklassement

Coen Vermeltfoort ongenaakbaar in Steensel

In de kermisronde van Steensel, de finalewedstrijd van het Belisol Eindhoven Kempenklassement, liet Coen Vermeltfoort er geen twijfel over bestaan wie dit jaar op punten de beste is. In de avondwedstrijd van de mannen elite en beloften reed al snel een trio weg uit het peloton. Vermeltfoort was er evenals Sieben Wouters als de kippen bij toen Raymond Kreder een vroege aanval plaatste. Goed samenwerkend namen de drie een veilige voorsprong en inden de hoofdmoot van de rijkelijke premiebuit onderweg. Na tal van pogingen slaagden zeven man pas in de laatste vijftien kilometer het peloton te ontvluchten: Jordi Talen, Björn Bakker, Eddy van IJzendoorn, Benjamin Sydlik, Luuk Schuurmans, Pieter van Oirschot en Abe Celi konden de drie leiders niet meer achterhalen. Vermeltfoort was aan de finish met een paar banddikten de snelste vóór Kreder. Westerhoven winnaar Wouters ging als derde mee op het podium. Daarop werden ook de beste drie in het Kempenklassement gehuldigd. Weer stond Alecto-man Vermeltfoort op het hoogste trapje met nu Snelle Wiel Bestronics renner Pieter van Oirschot (Best) en de in Steensel door pech achtervolgde Tempo-Hoppenbrouwers-Viro coureur Jasper de Laat (Moergestel) naast zich.


Geplaatst

in

door