Kempenklassement

Noorse Susanne Andersen sprint naar overwinning in Duizel.

In kermisvierend Duizel stond er ook een sterk internationaal gekleurd deelnemersveld bij de vrouwen aan de start. Ook hier wisten vier rensters te ontsnappen. Hier toonde Susanne Andersen uit Noorwegen van Team Sunweb zich de snelste voor Nina Kessler (Velserbroek) en de Britse Anna Henderson. Eva Buurman (Wervershoof) finishte als vierde. Achter het leidend kwartet finishten de Canadese Leah Kirchmann, pas nog tweede achter Marianne Vos in La Course, Georgi Pfeiffer, Coryn Rivera uit de USA, Teuntje Beekhuis (Eindhoven), Evy Kuijpers (Lierop) en Charlotte Kool op de volgende ereplaatsen. Monique van de Ree (Etten-Leur) werd elfde, maar behoudt de leiding in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Met de kermisronde van Steensel als eerstvolgende in het verschiet op maandag 12 augustus blijft de strijd om de ereplaatsen in het klassement bijzonder levendig. (Tekst: Piet Gijsbers/Wielerspiegel)


Geplaatst

in

door

Tags: