Kempenklassement

Kempenklassement gaat verder in Bergeijk

Komende dinsdag staat de jaarlijkse wielerronde in Bergeijk weer op het programma. Op een vernieuwd parkoers zullen zowel de mannen als de vrouwen strijden om de erfenis van Nina Kessler bij de vrouwen en Jasper de Laat bij de elite mannen. Naast eerder genoemde categorieën komen ook de nieuwelingen in Bergeijk aan de start. Zowel de wedstrijd bij de vrouwen de 6e van in totaal 9, en de mannen d 7e van 9 te verrijden wedstrijden.

 

Vrouwen

Bij de vrouwen heeft Monique van de Ree een riante voorsprong op Lorena Wiebes. Vanaf Wiebes staat alles dicht bij elkaar, en is er nog van alles mogelijk. De naaste belagers zijn Hanneke de Goeje, Maud Kaptheijns, Evy Kuijpers. Op wat grotere afstand voert Amber van der Hulst een tweede grotere groep aan die ook nog steeds niet kansloos zijn. De vrouwen komen voor de einwinnares bekend is nog 4x in actie. Namelijk in Bergeijk, Duizel, Steensel en Weebosch.

 

Mannen

Was het bij de mannen de laatste jaren in Bergeijk al bijna bekend wie het Kempenklassement op zijn naam mocht schrijven, is het dit jaar compleet anders. Jasper de Laat staat nog steeds aan de leiding. Echter Pieter van Oirschot komt wedstrijd na wedstrijd dichterbij. Mochten beide renners op een gelijk aantal punten uitkomen, zal op dit moment Pieter van Oirschot de eindwinst pakken daar van Oirschot dit jaar al de wedstrijd te Geldrop op zijn naam heeft gebracht. Echter zullen zij niet alleen elkaar in de gaten moeten houden. Er zijn ook nog genoeg andere kandiaten voor de eindwinst. Ook achtereenvolgens Benjamin Sydlik,  Coen Vermeltfoort, Wout Verbeek, Johim Ariesen en Tom Vermeer zijn nog niet kansloos. Ook daarachter staat alles nog dicht bij elkaar. Er is dus nog volop strijd, ook nog voor de overige ereplaatsen.


Geplaatst

in

,

door