Kempenklassement

Mike Teunissen wint Tour Etappe en heeft de Gele Trui

Voormalig Kempenklassement renner en winnaar van 3 wedstrijden in deze reeks Mike Teunissen heeft zojuist in Brussel de eerste Touretappe gewonnen. Hij kwam net voor de finish nog net over Peter Sagan heen. Teunissen zou de laatste man zijn voor Dylan Groenewegen, maar Groenewegen kwam op z’n 2 kilometer voor de finish ten val. Waardoor Teunissen voor zijn eigen kansen mocht strijden.

 

Door zijn overwinning is Teunissen ook de eerste leider in de Tour en mocht zowel de gele en groene trui aantrekken. Hij is na 30 jaar de eerste Nederlander die na Erik Breukink de gele trui in de Tour aan mag trekken.

 

Mike Teunissen schreef 3 wedstrijden om het Kempenklassement op zijn naam.

2012 – Gerwen en Steensel, 2013 – Steensel


Geplaatst

in

door