Kempenklassement

Lorena Wiebes nieuwe Nederlandse Kampioen

Lorena Wiebes heeft in Ede de nationale titel veroverd bij de vrouwen. Wiebes klopte Marianne Vos en Amy Pieters in de sprint en werden respectievelijk tweede en derde. Haar ploeggenoten van Parkhotel Valkenburg brachten Wiebes weer aan het front. In de finale was er nog een ontsnapping van Lucinda Brand. Anna van de Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten zorgde ervoor dat Brand werd bijgehaald. Hierdoor Wiebes in de sprint de Nederlandse titel veroveren.

 

Wiebes is geen onbekend in de Brabantse Kempen. Wiebes won halverwege mei de Omloop der Kempen en werd de eerste leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Na de wedstrijd in Hapert staat Wiebes nog altijd tweede in de tussenstand.

 

Nancy van de Burg die even later de finish passeerde werd Nederlands Kampioene bij de club vrouwen, voor Yara Kastelijn. Kastelijn uitkomend voor de jonge renner, won onlangs met overmacht de Wielerronde van Riethoven.


Geplaatst

in

door