Kempenklassement

Australische Chloe Hosking sprint naar zege in Hapert.

In de brandende zon gingen 22 vrouwen van start voor de Kermisronde van Hapert. Een wielerronde met een jarenlange traditie die voor de 50e keer verreden werd.  Al vroeg in de wedstrijd ontsnapten vijf rensters op het 3 kilometer lange parkoers uit het kleine peloton. Dat zou ook de beslissende vlucht zijn.  De beide voormalige eindwinnaressen van het Kempenklassement Evy Kuijpers en Nina Kessler, de Australische Chloe Hosking, Eva Buurman en de Oostenrijkse Hannah Gruber-Stadler gingen ook met vijven de finale in. Inmiddels was het peloton (dat dreigde gedubbeld te gaan worden) al gefinisht. Klassementsleidster Monique van de Ree won de pelotonsprint en bleef hierdoor ook leidster in het Belisol Eindhoven-Kempenklassement. Door een loszittende zadelpen had ze eerder in de wedstrijd de sprong naar de koploopsters niet kunnen maken. Chloe Hosking liet in de eindsprint van de kopgroep zien nog steeds over rappe sprintersbenen te beschikken. “Ik vind het altijd leuk om in Nederland te fietsen en ik kan het tweede gedeelte van het wegseizoen hier prima voorbereiden”, vertelde de Australische (enkele dagen eerder nog eerste in de Luba Ladies Classic in Noordwijk) na afloop. Eva Buurman eindigde op de tweede plaats, terwijl Nina Kessler derde werd. De volgende wedstrijd in het kader van het Belisol Eindhoven-Kempenklassement is de Kermisronde van Bergeijk op dinsdag 16 juli.


Geplaatst

in

door

Tags: