Kempenklassement

Marianne Vos schittert in tropische Kermisronde van Luyksgestel.

Onder tropische temperaturen werd de jaarlijkse Kermisronde van Luyksgestel voor vrouwen verreden. Voorafgaand aan de wedstrijd werden Lorena Wiebes en Marianne Vos gehuldigd in verband met hun eerste en tweede plaats tijdens de Europese Spelen in Minsk. De wielerronde zelf stond vooral in het teken van de lange vlucht van het duo Jeanne Korevaar en Merel Hofman. Zij reden rondenlang vooruit met een maximale voorsprong van anderhalve minuut. Uiteindelijk waren het Marianne Vos en Nina Kessler die in de achtervolging gingen in de slotfase van de wedstrijd. De meervoudige wereldkampioene liet Nina Kessler achter en sloot in een paar rondes aan bij het leidende tweetal. In de eindsprint stond er geen maat op Marianne Vos die na jarenlange onderbreking in kermisvierend Luyksgestel weer eens op het podium stond. “Ik rijd altijd graag in het grensdorp. Dit keer was het een goede voorbereiding op het NK in Ede”, reageerde Vos na de huldiging. De twee overige podiumplaatsen werden bezet door Merel Hofman en Jeanne Korevaar. Monique van de Ree mocht na afloop een nieuw leiderstricot van het Belisol Eindhoven-Kempenklassement in ontvangst nemen. Een dag later zouden de vrouwen in de wielerronde van Hapert punten kunnen verzamelen voor het Kempische regelmatigheidsklassement.


Geplaatst

in

door

Tags: