Kempenklassement

Yara Kastelijn rondt solo af met de overwinning in Riethoven

Voor de derde keer kregen de vrouwen op Kermismaandag startgelegenheid in de wielerronde van Riethoven. Slechts negentien deelneemsters stonden er op de deelnemerslijst waarbij een derde deel gevormd werd door rensters die deel uitmaken van een UCI-team. De eerste aanvallers waren Delore Stougje en de latere winnares Yara Kastelijn uit het Peeldorp Neerkant. De reactie uit het peloton bleef uit waardoor de voorsprong zienderogen kon worden uitgebreid. Yara Kastelijn (21) veroverde een week eerder nog de districtstitel tijdrijden, werd als junioren al eens nationaal tijdritkampioen en stond in 2015 met een derde plaats op het podium bij het EK tijdrijden voor junioren. Ze heeft als lid van de Steylaerts-777-ploeg gekozen voor het veldrijden, maar is nog steeds een gedreven tijdrijdster. Nadat ze haar medevluchtster Delore Stougje had achtergelaten zette zij het peloton op een ronde (lengte 2700 meter) achterstand. In de finale was het eerst de Woerdense Alicja Verhagen die uit het uitgedunde peloton ontsnapte en naar de tweede plaats reed. Ook de durf van de Oost-Brabantse Céline van Houtum werd beloond met de derde plaats. De groepssprint (om de vierde plaats) werd gewonnen door Lorena Wiebes (een dag eerder nog winnares in de Flanders Diamond Tour in het Belgische Nijlen) die klassementsaanvoerster Monique van de Ree voorbleef. De renster uit Etten-Leur bleef daarmee aan de leiding in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. De vrouwen komen aanstaande maandag in Luyksgestel en dinsdag in Hapert in actie voor de punten in het regelmatigheidsklassement.


Geplaatst

in

door