Kempenklassement

Emotionele overwinning Benjamin Sydlik in Kermisronde van Riethoven.

Twee jaar geleden sprintte hij tot dusver voor het laatst naar de overwinning. Dat was ook in Riethoven. Enkele weken daarna kwam hij in de wielerronde van Bergeijk zwaar ten val en leek de wielerloopbaan van Benjamin Sydlik uit het Duitse Wassenberg voorbij.  Enkele maanden later stapte hij toch weer op de racefiets en was na afloop van de Riethovense Kermisronde zichtbaar opgelucht weer een wedstrijd te kunnen winnen. Hij klopte eerstejaars belofte Luuk van Gestel uit het wielerdorp Moergestel die een bijzonder aanvallende wedstrijd reed. Samen met de Belg Glenn Loenders (die derde werd) waren Sydlik en van Gestel in de finale weggereden uit een kopgroep van vijf renners. Het duo Lieven Anthonisse en Koos-Jeroen Kers kon de aansluiting vooraan niet meer maken. Achter de koplopers waren het vooral de renners die hoog genoteerd staan in het Belisol Eindhoven-Kempenklassement die elkaar in het peloton angstvallig in de gaten hielden en telkens op elkaar reageerden. Het was de Belg Wout Verbeek die het beste uit de strijd kwam. Jasper de Laat blijft echter in het bezit van de blauwe Belisol-leiderstrui maar had naar eigen zeggen flink moeten afzien. De strijd om de leiderspositie wordt aanstaande maandag voortgezet in de sterk bezette Kermisronde van Luyksgestel.


Geplaatst

in

door