Kempenklassement

Marjolein van ’t Geloof snelste in Westerhovense wielerronde.

Voor de tweede rit in het kader van het Belisol Eindhoven-Kempenklassement was het wielerpeloton vrouwen zaterdag neergestreken in Westerhoven. Op het 1500 meter lange bochtige stratenparkoers vond voor de vijfde maal de jaarlijkse Kermisronde plaats. Bente van Teeseling ontsnapte in de beginfase uit het peloton en zou rondenlang alleen voorop rijden. Zij verzekerde zich van de leidersprijs. Uiteindelijk zou het op een eindsprint van een veertiental rensters uitdraaien. Hierin toonde de Dirkslandse Marjolein van ’t Geloof zich met overmacht de snelste. De blonde wielrenster in Italiaanse dienst bleef in die eindsprint Monique van de Ree en Amber van der Hulst voor. Opmerkelijk was ook de zesde plaats van de plaatselijk favoriete Maud Kaptheijns. De veldrijdster reed lek maar kon haar weg in het peloton weer vervolgen. Ook dit jaar was zij weer betrokken bij de organisatie van de wielerronde in het kerkdorp Westerhoven. De eindwinnares van het regelmatigheidsklassement van vorig jaar Evy Kuijpers (negende in de daguitslag) moest tussen haar meerdaagse etappewedstrijden in duidelijk wennen aan het criteriumwerk. Monique van de Ree nam na afloop de blauwe leiderstrui over van de afwezige Lorena Wiebes. Ze heeft nu in het klassement 15 punten voorsprong  op Amber van der Hulst. Op maandag 17 juni staat de volgende wedstrijd in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement op het programma: de Kermisronde van Riethoven.


Geplaatst

in

door