Kempenklassement

Lorena Wiebes eerste leidester in Kempenklassement na zege in Veldhoven

Afgelopen zaterdag ging de overwinning in de eerste wedstrijd die meetelt voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement de GP Groenen Groep naar de grote favoriete Lorena Wiebes. De Mijdrechtse belofte in het shirt van Parkhotel Valkenburg was enkele dagen eerder teruggekeerd van een succesvolle Tour of Chongming Island in China. Daar won ze alle ritten en het eindklassement. Na de ploegenpresentatie op de Plaatse in Veldhoven gingen zo’n 110 vrouwen van start voor de 23e uitgave van de Grote Prijs Groenen Groep. Omdat op zaterdagavond meer politiebegeleiding beschikbaar was werd de “vrije” klassieker voor het eerst niet gelijktijdig met de SIMAC Omloop der Kempen voor de mannen verreden. Er moesten zeven omlopen afgelegd worden met vijfmaal sprints onderweg die meetelden voor het regelmatigheidsklassement in de Brabantse Kempen. In die sprints lieten vooral de latere winnares Lorena Wiebes en Monique van de Ree zich niet onbetuigd. Het prachtige lenteweer zorgde ervoor dat de diverse uitlooppogingen geen lang leven beschoren waren. Uiteindelijk zou het in de Veldhovense Dorpstraat op een massasprint uitdraaien. Met fietslengten voorsprong won de torenhoge favoriete met Amber van der Hulst en Monique van de Ree op respectievelijk de tweede en derde plaats. Na de huldiging van de eerste drie mocht Lorena Wiebes ook de blauwe leiderstrui van Belisol Eindhoven aantrekken. “Als het in mijn wedstrijdprogramma past wil ik de  trui best verdedigen” vertelde ze na afloop. Aanstaande zaterdag staat de tweede rit voor de vrouwen op het programma in de Kermisronde van Westerhoven. “Thuisrijdster” Maud Kaptheijns sprintte zaterdag voorin mee in het peloton en bewees al over een uitstekende conditie te beschikken in haar voorbereiding op het komende veldritseizoen.


Geplaatst

in

door