Kempenklassement

Pieter van Oirschot klopt vluchtmakker Frank Visser in Geldrop.

Op de laatste zondag van april werd het derde onderdeel van het Belisol Eindhoven Kempenklassement verreden tijdens de 79e Makelaardij OLAV Veldhuizen-Ronde van Geldrop. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Robbert de Greef gingen ruim zeventig elite en beloftenrenners van start voor hun criterium over 80 kilometer. De wielerronde maakte na enkele jaren afwezigheid weer deel uit van het regelmatigheidsklassement. Ditmaal in het kader van het 100-jarig bestaan van de organiserende wielervereniging TML Dommelstreek. De overwinning van Pieter van Oirschot uit Best was een gedroomde afsluiting van een geslaagd wielerweekend. De winnaar zette namelijk zijn eerste wielerstappen in het shirt van de jubilerende vereniging en komt nu uit voor HSW-Bestronics. Samen met Utrechter Frank Visser vormde hij het duo dat rondenlang met tweeën vooruit reed. Uiteindelijk zouden ze met een minuut voorsprong de laatste ronde ingaan. In de sprint toonde Pieter van Oirschot zich de snelste, terwijl Frank Visser (vorig jaar nog nationaal kampioen bij de masters) zich tevreden stelde met de tweede plaats. Even leek het erop dat een vijftal achtervolgers (Mitch Groot, Wout Verbeek, Mauro Spapen, Xavier Poels en Rowan Bergmans) dichterbij zou komen maar het leidende duo hield stand. In de finale werden ook de achtervolgers weer achterhaald. Coen Vermeltfoort verzekerde zich in een spannende sprint van de derde plaats. Voor Pieter van Oirschot was het zijn eerste overwinning in eigen land. In het Franse Bayeux mocht hij al enkele keren het zoet van de overwinning proeven. Tijdens de ingetogen huldiging in de Geldropse wijk Zesgehuchten kreeg Jasper de Laat een nieuwe blauwe leiderstrui uitgereikt. Hij heeft nu in het Belisol Eindhoven-Kempenklassement in de tussenstand vijf punten voorsprong op Pieter van Oirschot. De volgende wedstrijd in het kader van het regelmatigheidsklassement voor de mannen wordt verreden op zaterdag 25 mei tijdens de jaarlijkse Kermisronde in Westerhoven.


Geplaatst

in

door