Kempenklassement

Marien Bogerd is sprinters te slim af in Gerwen, de Laat leider

Met Dylan Bouwmans in de blauwe Belisol Eindhoven-leiderstrui gingen 82 elite en beloften van start voor de “klassieker van de criteriums” over 80 kilometer. De straffe wind aan de achterzijde van het parkoers zorgde voor een zware koers. Toen twaalf coureurs wegreden uit het peloton leek dit de beslissende ontsnapping te zijn. Klassementsaanvoerder Dylan Bouwmans kreeg de streekgenoten Bart Artz, Robbie van Bakel, Ronan van Zandbeek en Pieter van Oirschot met zich mee. De leidersgroep bestond verder uit de strijdlustige Jasper de Laat, Mitchell Vink, voormalig eindwinnaar Koos-Jeroen Kers, Raymond Kreder, Tom Vermeer, Johim Ariesen en de Belg Wout Verbeek. Omdat zich in deze groep ook een aantal rappe sprinters bevonden was de samenwerking niet optimaal. Daardoor konden in de slotfase nog vijf renners vooraan aansluiten: de regionale favoriet Paul Gruijthuijzen, Stan Godrie, Wessel Krul( de nummer twee uit het klassement), Abe Celi en Marien Bogerd. De renner van Krush-Ijsselstreek ging er vervolgens alleen vandoor en zou het criterium op zijn naam schrijven. “Na een noodgedwongen inactiviteit afgelopen winter ben ik later aan het seizoen begonnen. Toen ik derde werd in Lexmond wist ik dat het met de vorm goed zat” vertelde de winnaar uit Kootwijk na afloop van de wedstrijd. Bogerd begon in 2016 met wielrennen en won vorig jaar zijn eerste koers: de wielerronde van Ughelen. Inmiddels was de Belg Wout Verbeek (Team Willier-Force) solo op weg naar de tweede plaats. De renner uit Neerpelt heeft een opmerkelijke rentree bij de elite en beloften gemaakt. Als belofte kwam hij nog uit voor de opleidingsploeg van Lotto maar koos uiteindelijk voor het beoefenen van de wielersport op een ander niveau. De laatste jaren was hij als recreant bijzonder succesvol in de wedstrijden om de Kempen Cup. Na zijn overwinning in eigen land in Booischot-Pijpelheide was dit zijn tweede podiumplaats van dit seizoen. Het podium in Gerwen werd gecomplementeerd door Johim Ariesen die de spurt van de overgebleven vluchters won. Door het veroveren van diverse bonificatiepunten onderweg nam Jasper de Laat de leiderstrui over van Dylan Bouwmans. Zondagmiddag wordt het Belisol Eindhoven-Kempenklassement voortgezet in de wielerronde van Geldrop, die georganiseerd wordt in het kader van het eeuwfeest van wielervereniging TML-Dommelstreek.


Geplaatst

in

,

door