Kempenklassement

Wedstrijdkalender Belisol Eindhoven Kempenklassement is bekend

Het overkoepelend klassement over de wedstrijden in de Brabantse Kempen het Belisol-Eindhoven Kempenklassement kent dit wegseizoen een gelijk aantal wedstrijden voor zowel de mannen als de vrouwen. In verband met het jubileum van wielervereniging TML-Dommelstreek maakt de wielerronde in Geldrop weer deel uit van het klassement voor de elite en beloften. Helaas keren de wedstrijden voor het Kempenklassement op de High Tech Campus in Eindhoven dit jaar niet terug op de kalender. Vorig jaar won Hans Dekkers het Kempenklassement bij de elite en beloften mannen, terwijl Evy Kuijpers de eindoverwinning behaalde bij de vrouwen. Dit wegseizoen is de wielerronde in Gerwen op Tweede Paasdag traditioneel de opener van het Belisol Eindhoven-Kempenklassement voor de mannen. Waar weer gestart wordt met de traditionele rit tegen het uurwerk. De vrouwen komen voor de eerste keer in actie voor hun jacht op de Belisol Eindhoven-leiderstrui tijdens het Veldhovens wielerweekend in de Grote Prijs Groenen Groep op zaterdag 18 mei. Waar de rensters opnieuw in een klassieker strijden voor de eindwinst. Voor deze wedstrijd komt er een aangepaste puntentelling, en individuele deelname is ook in deze wedstrijd mogelijk.

MANNEN

Maandag 22 april 2019          Grote Ronde van Gerwen – Tijdrit

Maandag 22 april 2019          Grote Ronde van Gerwen – Criterium

Zondag 28 april 2019             Ronde van Geldrop

Zaterdag 25 mei 2019            Kermisronde van Westerhoven

Maandag 17 juni 2019           Kermisronde van Riethoven

Maandag 24 juni 2019           Kermisronde van Luyksgestel

Dinsdag 16 juli 2019               Kermisronde van Bergeijk

Maandag 29 juli 2019             “Om de Gele Trui” – Duizel

Maandag 12 augustus 2019 Kermisronde van Steensel

VROUWEN

Zaterdag 18 mei 2019            GP Groenen Groep Veldhoven

Zaterdag 25 mei 2019            Kermisronde van Westerhoven

Maandag 17 juni 2019           Kermisronde van Riethoven

Maandag 24 juni 2019           Kermisronde van Luyksgestel

Dinsdag 25 juni 2019              Kermisronde van Hapert

Dinsdag 16 juli 2019               Kermisronde van Bergeijk

Maandag 29 juli 2019             “Om de Gele Trui” – Duizel

Maandag 12 augustus 2019 Kermisronde van Steensel

Zaterdag 31 augustus 2019   Kermisronde van de Weebosch


Geplaatst

in

, ,

door