Kempenklassement

Eva Buurman primus in de Weebosch

De kermisronde van de Weebosch is een prooi geworden voor Eva Buurman. In de eindsprint van het voltallige peloton klopte zij Charlotte Kool en Lizzy Witlox. Welke haar vergezelde op het erepodium.

Ondanks dat de Wielerronde in de Weebosch samenvalt met de finale van de Boels Ladies Tour stond er toch een sterk deelnemersveld aan de start. Om deze reden waren klassementsleidster Evy Kuijpers en de tweede in de tussenstand Nina Kessler niet van de partij. Ondanks dat zij er niet waren zagen de overige rensters die goed stonden in het Belisol Eindhoven Kempenklassement wel van de partij. En probeerde op deze manier de nodige punten te sprokkelen om zo nog in het klassement hun positie kunnen behouden en mogelijk nog te stijgen.

Tijdens de wedstrijd waren er vele ontsnapping pogingen om het peloton te ontvluchten, maar niemand kreeg echt de ruimte. De voorsprong van de vrouwen die het probeerde werd niet groter dan 100 meter. In het begin waren het meestal 1 of 2 tallen die trachten het peloton te ontvluchten. Gaandeweg de wedstrijd werd de groepjes wat groter. Maar ook deze groepjes kregen niet echt de ruimte. Toch tekenden langzaam af welke rensters sterker waren dan de andere. Zij zaten in verschillende samenstellingen in de diverse ontsnappingen. Maar de rensters die niet mee waren lieten de overige niet begaan en reden snel het verschil dicht. Daar de laatste jaren de winnares in de Weebosch met een ronde voorsprong kon winnen, bleef het veld deze keer bij elkaar. En zou uiteindelijk een sprint van het peloton beslissen wie de zegebloemen op mocht gaan halen. Eva Buurman tijdens de wedstrijd één van de sterkste rensters troefde in de eindsprint de overige rensters af en kwam als winnares over de streep. Gevolgd door Charlotte Kool en Lizzy Witlox, die de overige ereplaatsen voor zich opeisten.


Geplaatst

in

door