Kempenklassement

Schuilen voor het onweer in Kermisronde Steensel

Vrijwel ieder jaar zijn de weergoden de kermisronde van Steensel gunstig gezind. Maandagmiddag was het even anders. De start van de dameskoers moest een half uur worden uitgesteld vanwege een hevige onweersbui. Gelukkig stond bij de startlijn een grote jurybus waarin het peloton rensters een veilig heenkomen kon vinden. In de ingekorte vrouwenkoers namen tien rensters al snel na het begin een voor hun concurrenten niet meer te overbruggen voorsprong. Opvallende afwezige in de kopgroep was Evy Kuijpers (Lierop), de leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. De Australische Lauretta Hanson trotseerde de weersomstandigheden het beste en finishte solo als winnares. Driekwart minuut achter haar sprintte Eindhovense Lizzy Witlox naar plaats twee op het podium. Bente van Teeseling kwam als derde over de aankomstlijn. Evy Kuijpers won de eindsprint van het resterende peloton en pakte daarmee met nog alleen de wedstrijd in Weebosch te rijden de vrijwel zekere eindzege in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Toen winnares Hanson van microfonist Rien van Horik vernam wat Steensel in haar landstaal heette, vond het wel funny dat zij de wedstrijd op de glibberige stones op haar naam schreef.

(Tekst:Piet Gijsbers)


Geplaatst

in

door

Tags: