Kempenklassement

Dagzege Steensel voor Johim Ariesen, eindzege voor Hans Dekkers

Voor de start van het avondcriterium van de elite en beloften mannen in Steensel nam het peloton een minuut stilte in acht voor de onlangs plotseling overleden Veldhovense wielerman Christian Timmers. Het spekgladde bochtige parcours voorkwam geslaagde uitlooppogingen, zodat een kleine groep overgebleven coureurs voor de overwinning streed. In die groep de moegestreden Snelle Wiel coureur Jorrit de Haas (Eersel), een van de weinige coureurs met een 40-urige werkweek, die het opnam tegen semi-profs als Raymond Kreder, in het shirt van de Japanse ploeg Yukio, die zich een groot deel van de premiebuit toe eigende. Hans Dekkers verzekerde zich van de eindzege in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. De coureur van Eindhovense afkomst uit het Zeeuwse IJzendijke nam op het Steenselse podium de derde plaats in naast de 30-jarige winnaar Johim Ariesen (Rhenen) en Jelle Wolsink uit Hengelo. “Blij dat dit de afsluiting is van het Kempenklassement,” aldus eindwinnaar Dekkers. “Om eerlijk te zijn vind ik dat voor mij het seizoen nu lang genoeg heeft geduurd.” De dagwinnaar Johim Ariesen liet het ondanks het wisselvallige weer goed opgekomen publiek bij de huldiging meegenieten van de fles champagne die hem door sponsor Dirk Bellemakers van Belisol Eindhoven werd aangereikt.


Geplaatst

in

door