Kempenklassement

Stand van zaken na Duizel

 

Nu de wedstrijd in Duizel is verreden maken wij opnieuw de balans op.

 

Mannen

Met nog 1 wedstrijd te gaan in Steensel, is het zeker dat Hans Dekkers en Koos Jeroen Kers de eerste twee plaatsen gaan bezetten. De volgorde is nog niet bekend. Maar Hans Dekkers heeft uiteraard veruit de beste papieren. Zou Hans Dekkers na Niek Basten in 2006 de volgende Kempische renner zijn die het Kempenklassement op zijn naam kan schrijven. Hans Dekkers woont overigens voortaan in het Zeeuwse IJzendijke, maar komt van oorsprong uit Eindhoven, wat ook tot de Kempenregio behoort. Voor de derde plaats in het Eindklassement is het nog ongemeen spannend. In theorie kan zelfs de 14e in de tussenstand Marco Doets nog de derde plaats op eisen. Op dit moment bezet Twan Brusselman de derde plaats. Brusselman die aan het einde van het jaar stopt als wielrenner wil zich in de laatste maanden van zijn actieve wielerloopbaan nog steeds tonen.

 

In Steensel op maandag 13 augustus zullen wij weten welke 20 renners er definitief een greep mogen doen in de prijzenpot.

 

Vrouwen

De vrouwen hebben nog 2 wedstrijden te gaan. Namelijk Steensel en de Weebosch. Hier is het lijstje met kanshebbers op de eindoverwinning al geslonken tot 6. Evy Kuijpers staat aan de leiding. Maar voelt nog steeds de hete adem van Nina Kessler in haar nek. Het is zeer waarschijnlijk dat de eerste 2 plaatsen naar deze beiden dames zullen gaan. Ook Britt Teunissen, Roos Hoogeboom, Judith Bloem en Ymke Stegink kunnen het Kempenklassement in theorie ook nog op hun naam schrijven. Maar zij hebben twee zeer sterke wedstrijden nodig om nog te kunnen winnen. Voor de top 3 komen nog 15 rensters in aanmerking. Maar ook hier is alles nog mogelijk.

 

 

belisol-kempenklassement-duizel-2018-26-2

belisol-kempenklassement-duizel-2018-60-2


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: