Kempenklassement

Peter Schulting sterkste in Duizel

Peter Schulting heeft de “Om de Gele Trui” – van Duizel op zijn naam geschreven. De renner van Monkey Town reed zo’n 6 kilometer voor de finish weg bij zijn twee vluchtmakers, en reed solo naar de overwinning. Marco Doets werd tweede voor Sjors Handgraaf die derde werd.

 

Ook bij de mannen lag het tempo in de Duizelse kermisronde erg hoog. Er waren vele aanvalspogingen, maar niemand raakte echt ver weg. Rick Ottema en Twan Brusselman toonde zich enorm actief. Hij pakte vele punten voor de leidersprijs. Maar het peloton bleef lang bij elkaar. Mocht er een keer iemand wegrijden. Meer dan 50 meter voorsprong kregen ze niet. Met nog veertig kilometer wedstrijd. Een eerste echte ontsnapping. Peter Schulting ging samen met Marco Doets en Sjors Handgraaf op avontuur.  Uiteindelijk bleek dit de beslissende ontsnapping te zijn. Schulting en Doets streden om de punten voor de leidersprijs. Welke uiteindelijk ten prooi viel aan Marco Doets. Schulting kwam op de goede momenten op kop. En draaide soepel mee in de ontsnapping. Met nog 6 kilometer te gaan reed hij weg bij zijn twee medevluchters. Uit het peloton ontsnapte in de finale nog Twan Brusselman en Max Hendrikx. Hier sloot Johim Ariesen nog aan.

 

Peter Schulting reed dus solo naar de overwinning.  Gevolgd door Marco Doets en Sjors Handgraaf die als tweede en derde mee op het erepodium mochten. Achter hen werd Twan Brusselman vierde, Johim Ariesen vijfde en Max Hendrikx zesde. Ivar Slik won de sprint van het peloton. Hans Dekkers breidde zijn voorsprong in het Belisol Eindhoven Kempenklassement verder op naaste rivaal Koos Jeroen Kers. Twan Brusselman klom mede door zijn vierde plaats op naar de derde plaats in de tussenstand van het Kempenklassement.


Geplaatst

in

door