Kempenklassement

Lorena Wiebes sprint naar Gele Trui – Duizel

Lorena Wiebes heeft de Kermisronde van Duizel op haar naam geschreven. Zij gaf het peloton het nakijken en kreeg hiermee de befaamde Duizelse Gele Trui om haar schouders. Nationaal kampioene bij de elite zonder contract en tevens de klassementsleidster Evy Kuijpers sprintte naar de tweede plaats. Claudia Koster mocht als derde mee op het erepodium.

 

Het was warm op kermismaandag in Duizel. Maar toch waren ruim 50 rensters afgereisd naar Duizel om daar te strijden om de befaamde gele trui.  Een internationaal gezelschap zorgde voor een aanvallende koers. Onder aanvoering van de rensters van de Nieuw-Zeelandse selectie lag het tempo vanaf het begin van de wedstrijd al erg hoog. Het hoge aanvangstempo en het warme weer zorgde ervoor dat het peloton al snel gereduceerd werd. De eerste echte ontnapping kwam op naam van de Nieuw-Zeelandse Nationale criterium kampioene Rushlee Buchanan. Solo reed zij snel een mooie voorsprong van bijna een minuut bij elkaar. Als een Zwitsers uurwerk legde Buchanan ronde na ronde in een constant tempo af. Er waren vele die de sprong wilde maken naar de leidster maar niemand kreeg echt de ruimte.

 

Uiteindelijk werd de gaskraan toch nog opengedraaid in het peloton. Onder aanvoering van Lorena Wiebes kwam het peloton ronde na ronde dichterbij. Toen het verschil nog zo’n 10 seconden was, wachtte Rushlee Buchanan op het peloton, in de hoop nog krachten te kunnen sparen voor de finale. Toen zij gegrepen was kon het spel weer van voor af aan beginnen. Echter wat iedereen ook probeerde niemand kreeg meer de ruimte. Waardoor de strijd om de Gele Trui werd beslist in de eindsprint. Hierin toonde Lorena Wiebes zich oppermachtig. Zo wist Wiebes ook al verschillende UCI wedstrijden op haar naam te schrijven. Na de wedstrijd te Hapert is dit de tweede overwinning voor Wiebes dit jaar in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Achter Wiebes sprintte Evy Kuijpers naar plaats 2 voor Claudia Koster die derde werd. Nina Kessler werd vierde, Lizzy Witlox vijfde.

 

Evy Kuijpers blijft leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Met 15 punten voorsprong op Nina Kessler. Met nog twee wedstrijden te rijden is het dus nog niet gedaan.


Geplaatst

in

door