Kempenklassement

Situatie Belisol Eindhoven Kempenklassement na Bergeijk

Na de wedstrijd te Bergeijk is er weer het nodige veranderd in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Hieronder de actuele situatie in beide klassementen.

 

Mannen

Bij de mannen, zagen we in de Bergeijkse ronde al snel een kopgroep waar ook klassementsleider Hans Dekkers deel van uit maakte. Lange tijd rijden zij zo’n 10 a 15 seconden voor het peloton. Tweede in de stand Koos Jeroen Kers zag snel het gevaar en probeerde nog over te steken, maar bij de vier vluchters kwam hij niet. Hierdoor kon Hans Dekkers optimaal profiteren en behaalde onderweg het maximale aantal bonuspunten. Omdat de kopgroep niet meer werd bijgehaald, bouwde Hans Dekkers zijn voorsprong verder uit op Koos Jeroen Kers. Had hij voor de start in Bergeijk 1 punt voorsprong. Deze heeft hij nu uitgebreid naar 30 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan is de buit voor Hans Dekkers nog lang niet binnen. Hans Dekkers staat nu dus nog steviger aan de leiding. Koos Jeroen Kers is de tweede in de tussenstand. Jasper de Laat komt door zijn overwinning in Bergeijk op de derde plaats in de tussenstand. Naast de genoemde drie maken ook nog Maarten van Trijp en Twan Brusselman in theorie nog kans op eindoverwinning. De overige renners kunnen het Belisol Eindhoven Kempenklassement met nog twee wedstrijden  te gaan niet meer op hun naam schrijven. Gezien de voorsprong lijkt het erop dat de top 2 gaat uitvechten wie het Belisol Eindhoven Kempenklassement op zijn naam mag schrijven.

 

Vrouwen

Na de wedstrijd in Bergeijk kent het Kempenklassement bij de vrouwen nog drie wedstrijden. Hier maken nog meer rensters kans op de eindoverwinning. Klassementsleidster Roos Hoogeboom ontbrak in Bergeijk. Haar lichaam wilde niet meer en hierdoor moest Hoogeboom noodgedwongen de wedstrijd in Bergeijk aan zich voorbij laten gaan. Stond enkele weken geleden Hoogeboom nog riant aan de leiding. Ze zag de laatste weken haar concurrenten per wedstrijd dichterbij komen. Hierdoor waren er voor de wedstrijd te Bergeijk maar liefst 6 rensters die aan de leiding konden komen.

 

De concurrentie profiteerde duidelijk van de afwezigheid van Hoogeboom. In de finale reed een kopgroep weg met daarbij Nationaal Kampioene bij de Elite vrouwen zonder contract Evy Kuijpers en driemalig Kempenklassement winnares Nina Kessler. Kessler schreef voor de vierde keer in het bestaan van het Kempenklassement voor vrouwen de Bergeijkse wielerronde op haar naam. Kuijpers werd na Kessler tweede. Hierdoor werd Evy Kuijpers de nieuwe leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Ze zag Nina Kessler naderen tot op 12 punten. Ook Britt Teunissen passeerde in de tussenstand voormalig leidster Roos Hoogeboom die nu vierde staat. Respectievelijk op 24 en 32 punten achterstand. Zij kunnen allen na de wedstrijd in Duizel aan de leiding staan van het Kempenklassement. Na de wedstrijd in Bergeijk met nog 3 wedstrijden te gaan, hebben nog 26 rensters kans op de eindoverwinning.