Kempenklassement

Nina Kessler opnieuw winnares Bergeijkse Kermisronde

De Kermisronde van Bergeijk heeft bij de vrouwen voor de vierde keer een overwinning opgeleverd voor Nina Kessler uit Velserbroek. De Hitecrenster won de eindsprint van een trio waarvan ook Evy Kuijpers(tweede) en Femke Geeris (derde) deel uitmaakten. Dit drietal was in de finale ontsnapt uit het steeds verder uitgedund peloton. Femke Geeris behoorde ook tot een vijftal koploopsters die in het begin van de wielerronde voorop reden. Haar medevluchtsters waren Quinty Ton, Charlotte Kool, Kim Banga en Sandra van Veghel. Mede onder impuls van de nationale kampioene bij de elite zonder contract Evy Kuijpers werden zij uiteindelijk achterhaald. De Lieropse zou na afloop ook de blauwe leiderstrui van het Belisol Eindhoven Kempenklassement van de afwezige Roos Hoogeboom overnemen. “Natuurlijk ben ik blij dat ik de leiderstrui heb overgenomen. “Jammer vind ik het wel dat ik mijn nationale kampioenstrui dan niet kan showen” was de eerste reactie na afloop van Evy Kuijpers. In het algemeen individueel klassement staat Nina Kessler nu op twaalf punten van de leidster in het klassement. Met de wielerrondes van Duizel, Steensel en Weebosch voor de boeg blijft de strijd om de eindzege spannend. Vooral ook omdat de finale in het Bergeijkse kerkdorp Weebosch traditioneel samenvalt met de meerdaagse Boels Rental Ladies Tour.


Geplaatst

in

door

Tags: