Kempenklassement

Jasper de Laat toont zich oppermachtig in Kermisronde van Bergeijk

Een veertigtal elite en beloften gingen dinsdagavond van start voor de 26e editie van de Kermisronde van Bergeijk. Met maar één punt verschil tussen de leider in het Belisol Eindhoven Kempenklassement tussen de blauwe truidrager Hans Dekkers en de nummer twee Koos Jeroen Kers werd vooraf de nodige strijd verwacht om de leiderspositie. Uiteindelijk was het de Brabantse Zeeuw Hans Dekkers die flink wat punten voorsprong in het regelmatigheidsklassement pakte. Hij sprong attent mee toen de beide Metec-ploegmaten Robbie van Bakel en Jasper de Laat wegsprongen uit het peloton. Opmerkelijk ook de aanwezigheid in de kopgroep van vier van de Limburgse belofte Mitch Groot (Limburgs renner van de Toekomst in 2016) die de afgelopen jaren vooral veel blessureleed heeft gekend. Toen de koplopers hun voorsprong hadden uitgebreid tot meer dan een halve minuut volgde een tegenaanval van de nummer twee in het klassement Koos Jeroen Kers, tweevoudig winnaar in Bergeijk de Duitser Benjamin Sydlik, Twan Brusselman, Tom Vermeer en Pieter van Oirschot. In de laatste ronde sloot ook Wiebe Scholten nog bij de achtervolgers aan. Inmiddels was vooraan Jasper de Laat alleen weggereden en behaalde na een prachtige solo de overwinning. “De laatste weken draait het weer voortreffelijk. Nu met deze overwinning en vorige week nog de winst in de Topcompetitietijdrit op de Camerig ben ik heel tevreden” vertelde de winnaar uit Moergestel na afloop. Hans Dekkers verstevigde door de tweede plaats (en de tussensprints) zijn leiderspositie in het Belisol Eindhoven Kempenklassement, terwijl Robbie van Bakel naar de derde plaats sprintte. Mitch Groot eindigde met zijn eervolle vierde plaats net naast het podium. Met nog twee wedstrijden in het klassement voor de boeg (Duizel en Steensel) blijft het ook bij de mannen spannend.


Geplaatst

in

door

Tags: