Kempenklassement

Nina Kessler de snelste sprintster in de Profel-Kermisronde van Luyksgestel

Zoals gebruikelijk kende op Kermismaandag de 52e Profel-wielerronde van Luyksgestel weer een sterk deelnemersveld bij de vrouwen. En daarmee ook de garantie voor een boeiende strijd. Vooraf werden de Belgische kampioene Annelies Dom, de zilveren medaillewinnares Valerie Demey en de Belgische kampioene bij de beloften Nathalie Bex gehuldigd. Nadat Europees kampioene Marianne Vos en Olympisch kampioene Anna van der Breggen geprobeerd hadden alleen weg te rijden waren zij er ook bij toen de definitieve ontsnapping op touw werd gezet. Ook onze landgenoten Nina Kessler en Femke Geeris kwamen vooraan aansluiten met onze zuiderburen Jolien D’Hoore, Valerie Demey en Kaat Hannes. Juist op dat moment had de nummer drie uit het Belisol Eindhoven-Kempenklassement Evy Kuijpers lek gereden. Een opvallende rol in de finale was weggelegd voor de aanvalslustige Femke Geeris. Nadat ze was weggevallen uit de kopgroep kwam ze in de laatste ronde weer vooraan aansluiten en probeerde meteen weer vooraan weg te rijden. “We werden helemaal verrast door haar aanval. Chapeau!” vertelde Nina Kessler na afloop. De Hitec-renster toonde zich de snelste van de koploopsters vóór de Vlaamse Jolien D’Hoore en Marianne Vos die de leidersprijs won. Omdat het peloton door de kopgroep dreigde gedubbeld te gaan worden werd er eerder afgesprint vanaf de achtste plaats. Evy Kuijpers won de pelotonsprint vóór de Limburgse Nathalie Bex. Na afloop mocht de leidster in het Belisol Eindhoven-Kempenklassement Roos Hoogeboom opnieuw de fles champagne  in ontvangst nemen uit handen van de hoofdsponsor (en oud-winnaar in zijn geboorteplaats) Dirk Bellemakers. De volgende wedstrijd in het kader van het Kempische regelmatigheidsklassement vindt plaats op dinsdag 10 juli in Bergeijk.


Geplaatst

in

door

Tags: