Kempenklassement

Maarten van Trijp wint eindsprint in Profel-Kermisronde van Luyksgestel

De talrijke toeschouwers die op Kermismaandag in Luyksgestel aanwezig waren kregen bij de elite en beloften een bijzonder levendige koers voorgeschoteld. Het is een jaarlijkse traditie dat in de Profelronde ook de nationale kampioen aan de start komt. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de nieuwe kampioen Roy Pieters en de uittredende kampioen Hans Dekkers (zaterdag in Zeeland goed voor brons) in de bloemen gezet. Diverse renners probeerden uit het grote peloton weg te rijden. Uiteindelijk was het Tim Kerkhof (Destil-Parkhotel Valkenburg) die er wel in slaagde voorop te blijven. Door het achtervolgingswerk van o.a. de Australiërs zou hij in de finale alsnog ingelopen worden. Een massale eindsprint moest de beslissing brengen. Hierin toonde Maarten van Trijp (op Tweede Paasdag ook al winnaar in Gerwen) zich de rapste vóór Hans Dekkers en Luuk Bugter. “Voor mij was het ook een goede test met het oog op het NK van komende zondag,” merkte de in het Belgische Essen woonachtige winnaar op. In de massasprint moest de winnaar van de Simac-Omloop der Kempen Daan van Sintmaartensdijk genoegen nemen met de vierde plaats. Door zijn tweede plaats in de daguitslag en de behaalde bonificatiepunten onderweg heeft Hans Dekkers de leiderspositie in het Belisol Eindhoven Kempenklassement overgenomen van Koos Jeroen Kers. Met maar één punt verschil in de tussenstand belooft het  een spannende wedstrijd te worden bij de voortzetting van het regelmatigheidsklassement op dinsdag 10 juli in de Bergeijkse Kermisronde.


Geplaatst

in

door

Tags: