Kempenklassement

Lorena Wiebes winnares Kermisronde van Hapert

In de sterk bezette 49e wielerronde van Hapert heeft Roos Hoogeboom haar leidende positie in het Belisol Eindhoven Kempenklassement bij de vrouwen kunnen behouden. In het kermis vierende Kempische kerkdorp was er vanuit het vertrek al direct sprake van een levendige wedstrijd. De meest serieuze vlucht kwam op naam van de streekrensters Evy Kuijpers, Susanne Meistrok, Femke Geeris (twee dagen eerder winnares in Mill), Britt Teunissen en Marjolein van ’t Geloof. Het vijftal zou een maximale voorsprong van een halve minuut bijeen sprokkelen. In de finale wist de Lieropse Evy Kuijpers uit de kopgroep te ontsnappen. In een spannende jacht zou het peloton voor het ingaan van de laatste ronde op de vluchtster neerstrijken. De groepssprint bracht uiteindelijk de beslissing. Met enkele fietslengten voorsprong sprintte Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) naar de overwinning. De voormalige Europese kampioene bij de junioren presteert tot dusver bijzonder goed in haar eerste jaar als belofte met diverse klassieke overwinningen. “Ik ben blij dat ik ook in een criterium op de hoogste trede van het erepodium mag plaats nemen” reageerde de Mijdrechtse na afloop. Met Nina Kessler op de tweede en Monique van de Ree op de derde plaats kregen de organisatoren een uitstekend podium. Het Belisol Eindhoven Kempenklassement wordt zondag 24 juni voorgezet met het Tissot-criterium op de Eindhovense High Tech Campus en een dag later in de Profel-Kermisronde van Luyksgestel.

 


Geplaatst

in

door

Tags: