Kempenklassement

Jos Koop sprint naar zege in Kermisronde van Riethoven

Na de 27e editie van de jaarlijkse Kermisronde in Riethoven kent het Belisol Eindhoven-Kempenklassement weer een nieuwe leider. Voormalig eindwinnaar Koos Jeroen Kers mocht zich namelijk na afloop met een derde plaats in de blauwe leiderstrui hijsen. Het was de Belg Joren Segers die rondenlang alleen voorop reed en een maximale voorsprong van een halve minuut bijeen fietste. Nadat klassementsaanvoerder Hans Dekkers lek had gereden kwam de achtervolging op de eenzame koploper op gang. De nummer twee uit het regelmatigheidsklassement kreeg de streekrenners Jos Koop en Bryan Bouwmans met zich mee en na enkele ronden konden zij vooraan aansluiten bij de Belgische koploper. Het trio Bryan van Rutten, Nederlands oudste prof Lex Nederlof en Pieter van Oirschot konden net geen aansluiting vinden vooraan. In de eindsprint toonde Tempo-renner Jos Koop zich de snelste voor Bryan Bouwmans en de nieuwe leider Koos Jeroen Kers. Voor Joren Segers restte de leidersprijs en de vierde plaats. Het was voor Jos Koop de eerste criteriumzege van dit jaar. Hij won dit voorjaar de klassieke Zuiderzeelandronde en een rit in de Afrikaanse ronde van Senegal. Zaterdag vindt de volgende wedstrijd plaats in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement het TISSOT-criterium tijdens het “High Tech Crit Festival” in Eindhoven. Omdat door een wijziging op de wedstrijdkalender zaterdag het NK voor Elite zonder contract in het Zeeuwse Philippine plaats vindt ontbreken een aantal renners uit de top van het klassement waaronder de nieuwe leider Koos Jeroen Kers.


Geplaatst

in

door

Tags: