Kempenklassement

Maud Kaptheijns wint voor eigen deur de Kermisronde van Westerhoven

Onder tropische weersomstandigheden werd zaterdag de vierde editie van de Kermisronde van Westerhoven verreden. In de derde wedstrijd die meetelde voor het BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT ging Roos Hoogeboom van start in haar blauwe leiderstrui. De 27 deelneemsters maakten er een levendige koers van. Lange tijd leek het erop dat Judith Bloem alleen voorop zou blijven maar toen het peloton versnelde werd zij weer ingelopen. De volgende uitlooppoging kwam op naam van de lokale favoriete Maud Kaptheijns die het gezelschap kreeg van de winnares van de Grote Prijs Groenen Groep in Veldhoven Winanda Spoor. Aangemoedigd door de plaatselijke kermisvierders kwam de “thuisrijdster” dolgelukkig als eerste over de finishlijn. Met Winanda Spoor als tweede. In de eindsprint van het peloton toonde streekrenster Lizzy Witlox zich de snelste vóór Brit Teunissen en de klassementsleidster Roos Hoogeboom die haar leiderspositie in het klassement verstevigde. “Niets is mooier dan winnen voor eigen publiek” verklaarde de “gelegenheidswegrenster” uit Bergeijk na afloop. Voor Maud Kaptheijns blijft het veldrijden ook in de komende jaren haar favoriete wielerdiscipline. Overigens was zij het ook die vier jaar geleden de wielerronde in haar woonplaats op de wedstrijdkalender introduceerde. De volgende wedstrijd in het kader van het BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT vindt plaats op maandag 18 juni in Riethoven.


Geplaatst

in

door