Kempenklassement

Hans Dekkers nieuwe leider door sprintzege in Westerhoven

Door de concurrentie van een aantal klassiekers in het afgelopen weekend bleef het deelnemersveld in de vierde “Kermisronde van Westerhoven” voor elite en beloften beperkt. In de jacht op de opvallende blauwe leiderstrui kwamen er nieuwe kansen door de afwezigheid van de leider in het BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT Maarten van Trijp. De eerste aanvaller had ook direct succes. Tim Kerkhof (een week eerder nog tweede in de SIMAC-Omloop der Kempen) probeerde alleen voorop te blijven maar kreeg de huidige nationale kampioen bij de elite zonder contract Hans Dekkers met zich mee. Koos Jeroen Kers, die in voorgaande jaren een abonnement had op podiumplaatsen in het kerkdorp, begreep dat dit wel eens de beslissende vlucht zou kunnen zijn. Dat werd het ook. Al werd er nog een achtervolging op touw gezet door de beide Alecto-coureurs Abe Celi en Mathew Overste, Patrick Bos en de regionale favoriet Pieter van Oirschot. Tim Kerkhof kreeg in de finale nog pech en kon niet voorkomen dat Koos Jeroen Kers en Hans Dekkers om de overwinning zouden gaan sprinten. Er stond geen maat op de Brabantse Zeeuw. Zijn vierde zege van dit seizoen was er een om in te lijsten. “Omdat ik afgelopen winter een andere voorbereiding kende op het wegseizoen gaat het al maanden super” vertelde de nieuwe leider van het BELISOL EINDHOVEN KEMPENKLASSEMENT. Uit handen van zijn vroegere ploegmaat en hoofdsponsor van het regelmatigheidsklassement Dirk Bellemakers mocht Hans Dekkers de leiderstrui en de fles champagne in ontvangst nemen. De elite en beloften gaan opnieuw voor de punten op maandag 18 juni in Riethoven.


Geplaatst

in

door