Kempenklassement

Winanda Spoor snelste in Grote Prijs Groenen Groep in Veldhoven

Ruim zestig vrouwen gingen op Eerste Pinksterdag in de Veldhovense Dorpstraat van start voor de tweede wedstrijd in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. De “Grote Prijs Groenen Groep” was dit keer in de vorm van een criterium gegoten. Op het 2,5 kilometer lange parkoers bleef het peloton lange tijd compleet. Toen Annet Pit uit Deventer een aanval plaatste kreeg ze zes vrouwen mee in (wat later bleek) de definitieve ontsnapping. Daarbij ook de draagster van de blauwe Belisol Eindhoven-leiderstrui Roos Hoogeboom. Verder bestond de kopgroep uit Kirsten Peetoom, Winanda Spoor, Marieke van Witzenburg (die na pech weer terugkeerde bij de vluchters) aangevuld met Monique van de Ree en Kelly Marcus. In de laatste ronde zouden Annet Pit en Winanda Spoor voorop komen te rijden waarbij Winanda Spoor zich de rapste toonde. Zes jaar geleden won ze haar vorige wedstrijd in het regelmatigheidsklassement in Maarheeze: “Heel toevallig reed ik vandaag weer op dezelfde fiets waarmee ik de Mijl van Mares won” merkte ze na afloop op. Monique van de Ree completeerde het podium met haar derde plaats. Achter de kopgroep finishten vier achtervolgsters. Veldrijdster Maud Kaptheijns (zaterdag in Westerhoven de lokale favoriet) bleef in de eindsprint het peloton nog voor. Na twee wedstrijden staat Roos Hoogeboom steviger aan de leiding in de tussenstand van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Ze heeft nu 47 punten voorsprong op Winanda Spoor die door haar overwinning in Veldhoven de nieuwe nummer twee is geworden in de tussenstand. In de “Kermisronde van Westerhoven” strijden zowel de mannen als de vrouwen zaterdag om de punten in het regelmatigheidsklassement.

 

IMG 1381

 


Geplaatst

in

door