Kempenklassement

Zondag in GP Groenen Groep voortzetting Belisol Eindhoven Kempenklassement.

Na de start van de 70e uitgave van de “SIMAC-Omloop der Kempen”, die deel uitmaakt van de landelijke Topcompetitie voor de mannen, komen ook de vrouwen op Eerste Pinksterdag in Veldhoven in actie. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de “Grote Prijs Groenen Groep” niet meer opgenomen in de clubcompetitie omdat dit jaar gekozen is voor een criterium. Dat betekent ook dat de vrouwen die uitkomen voor een UCI-team aan de start kunnen komen. Voor de tweede wedstrijd in het kader van het Belisol Eindhoven Kempenklassement heeft de organisatie meer dan tachtig inschrijvingen binnen. Ook een aantal buitenlandse deelneemsters in de kleuren van het Maaslandster International Women’s Cycling Team. Eén van de teamleden is de leidster van het overkoepelend klassement Roos Hoogeboom. Zij  is vorige week met een aantal ploeggenoten teruggekeerd van een tweetal etappewedstrijden in China. Na haar overwinning in de wielerronde van Gerwen heeft Roos negen punten voorsprong in het overkoepelend klassement op de nummer twee Judith Bloem. Op de derde plaats in het tussenklassement vinden we de Limburgse Britt Teunissen die hopelijk niet meer de gevolgen ondervindt van haar val in Wijk en Aalburg vorige week. Vorig jaar ging de overwinning naar Marjolein van ’t Geloof. De “Grote Prijs Groenen Groep” start om 13.30 uur in de Veldhovense Dorpstraat. De vrouwen krijgen een afstand van 60 kilometer voorgeschoteld.

0R4A4954


Geplaatst

in

,

door

Tags: