Kempenklassement

Maarten van Trijp klopt Hans Dekkers in de sprint

Een groot deelnemersveld stond er op Tweede Paasdag in Gerwen aan de start bij de elite en beloften-mannen. Door het hoge tempo dat ontwikkeld werd in de beginfase bleek het niet eenvoudig te zijn om een ontsnapping op touw te zetten. Halverwege de wedstrijd waren het toch vijftien renners die voorop konden blijven. Eén achtervolger in de persoon van Luuk Bugter leek nog aansluiting te vinden maar onder impuls van de ploeggenoten van Destil-ZZPR.NL-Parkhotel Valkenburg werd het tempo vooraan flink opgevoerd en viel de Arnhemse coureur terug in het peloton. Met een voorsprong van ruim een minuut gingen de koplopers de laatste ronde van ruim drie kilometer in. De nationale kampioen bij de elite zonder contract ex-prof Hans Dekkers ging als eerste de laatste bocht in leek op de overwinning af te stevenen. In een ware machtsspurt was het echter Maarten van Trijp uit het Belgische grensdorp Essen die de wielerronde van Gerwen op zijn naam mocht schrijven. “Ik wist dat ik op deze manier zou moeten winnen” was de vaststelling van de coureur van Destil die zijn goede vorm (ook won hij de openingsklassieker de Ster van Zwolle) opnieuw etaleerde. De Brabantse Zeeuw Hans Dekkers strandde op de tweede plaats en Robbie van Bakel uit Deurne kwam met zijn derde plaats eveneens op het erepodium. Maarten van Trijp werd ook de eerste leider in het Belisol Eindhoven-Kempenklassement en mocht de champagnefles op het podium ontkurken. Voor de mannen staat op de laatste zaterdag van mei de volgende wedstrijd in het kader van het Kempische regelmatigheidsklassement op het programma: de kermisronde van Westerhoven op zaterdag 26 mei.


Geplaatst

in

door