Kempenklassement

Het is weer tijd voor koers, wielercomités slaan handen ineen

Vanaf maandag zijn er in de regio weer premies, prijzen te verdienen in de rondes rond de kerk. Maar vooral toch eeuwige roem. 

 

Al vanaf de jaren vijftig en zestig zag hij van dichtbij de eerst rondes in Duizel verrijzen. In het Kempendorp is inmiddels een jonger bestuur actief, waar Willem van der Zanden leiding aan geeft, maar men maakt nog graag en gretig gebruik van de kennis van Bierens. In Gerwen en Luyksgestel is de zoektocht naar jonge en enthousiaste wielerbestuurders in volle gang. ,,Oud-renners zijn er nog niet altijd voor te porren”, signaleert wielerspeaker Rien van Horik, die samen met Eindhovenaar Jan Peeters al decennia de wedstrijden ter plekke verslaat.

 

Prijzenschema 

 

Ze zagen dit seizoen een aantal wielerbesturen opnieuw de handen ineen slaan voor het zogeheten Kempenklassement, waarvan Van Horik voorzitter is. Sponsor is Belisol Kozijnen in Eindhoven, het bedrijf van oud-prof Dirk Bellemakers. Hij erfde de wielerliefde van vader Wil, voorzitter van het wielercomité in Luyksgestel. In het klassement zit een aantal grote koersen in de regio, die de kracht van het collectief zien en met een fors prijzenschema hopen zoveel mogelijk coureurs te trekken. In het begin van het seizoen is de honger bij de renners vaak groot en dat merkte organisator Toon Bouw in Gerwen dit jaar opnieuw. In de zomerkoersen moeten de comités er wat harder aan trekken om lange pelotons te zien koersen. Van der Zanden: ,,Dat is voor ons nog wel een flinke uitdaging.”


Geplaatst

in

, ,

door