Kalender Kempenklassement definitief

De wedstrijden meetellend om het Belisol Eindhoven Kempenklassement zijn bekend. Zo zullen de mannen dit jaar opnieuw net zoals in 8 wedstrijden voor hun kiezen krijgen. De traditionele proloog tijdens de Grote Ronde van Gerwen staat dit jaar niet op de kalender. In de plaats hiervan komt nu een vrouwenwedstrijd. Nieuw dit jaar is een wedstrijd op de High Tech Campus in Eindhoven. Zo zullen de mannen achtereenvolgens in Gerwen, Westerhoven, Riethoven, Eindhoven (zaterdag), Luyksgestel, Bergeijk, Duizel en Steensel aan de start verschijnen. Op maandag 13 augustus is dus bekend wie het 23e Belisol Eindhoven Kempenklassement op zijn naam schrijft. De wedstrijden te Hapert, Bladel en Nuenen zullen ook dit jaar niet meetellen in de wedstrijdreeks om het Kempenklassement.

 

Het Belisol Eindhoven Kempenklassement bij de vrouwen, kent dit jaar 11 wedstrijden. Hier zijn nieuw de wedstrijden in Gerwen en ook in Eindhoven (zondag) nieuw op de kalender en komen dus de vrouwen ook aan de start. Ook anders is de wedstrijd in Veldhoven tijdens de Omloop der Kempen. Werd deze in het verleden verreden op een omloop. Door het missen van politiebegeleiding was de organisatie genoodzaakt om de omloop voor vrouwen te schrappen. Hiervoor in de plaats kom in hetzelfde tijdsbestek een criterium. Ook Duizel heeft de categorie aangepast waardoor in alle wedstrijden alle vrouwen vanaf 19 jaar (UCI-vrouwen, Beloften Vrouwen en Club Vrouwen) startgerechtigd zijn. De vrouwen zullen hun opwachting maken in Gerwen, Veldhoven, Westerhoven, Riethoven, Hapert, Eindhoven, Luyksgestel, Bergeijk, Duizel, Steensel en de Weebosch. Op 3 september kennen wij dan ook de opvolgster van Nina Kessler, die het Kempenklassement al drie keer op haar naam heeft geschreven.

 

De puntentelling is bij beide categorieën exact hetzelfde als in de voorgaande jaren. De eerste 30 renners in de uitslag krijgen punten. En tijdens iedere wedstrijd zullen er drie tussensprints verreden worden. De eerste vier aankomende per sprint ontvangen 5, 3, 2 en 1 punt welke meteen meetellen in het Algemeen Klassement. Welke alle weer aangekondigd zullen worden door middel van een tune. Stichting Kempenklassement hoopt in de nabije toekomst voor beide categorieën een individuele tijdrit in de wedstrijdreeks op te nemen. Tevens heeft Stichting Kempenklassement het voor elkaar gekregen om het prijzenschema van de vrouwen gelijk te trekken aan de mannen. 

Kalender Kempenklassement 2018

MannenDatumWedstrijdVrouwen
1Maandag 2 April 2018Grote Ronde van Gerwen1
Zondag 20 Mei 2018Veldhovens Wielerweekend2
2Zaterdag 26 Mei 2018Kermisronde van Westerhoven3
3Maandag 19 Juni 2018Wielerronde Riethoven4
Dinsdag 20 Juni 2018Kermis Wielerronde van Hapert5
4Zaterdag 24 Juni 2018High Tech Crit Festival Eindhoven
Zondag 25 Juni 2018High Tech Crit Festival Eindhoven6
5Maandag 26 Juni 2018Kermisronde van Luyksgestel7
6Dinsdag 10 Juli 2018Kermisronde van Bergeijk8
7Maandag 30 Juli 2018Om de Gele Trui- Duizel9
8Maandag 16 Augustus 2018Wielerronde Steensel10
Zaterdag 2 september 2018Kermisronde van de Weebosch11