Kempenklassement

Gerwense klassieker onder de criteriums opent Kempenklassement 2018

Op tweede paasdag start de strijd om de eindwinst in het Kempenklassement 2018. En gaan we op zoek naar de opvolgers voor Nina Kessler bij de vrouwen, en Koos Jeroen Kers bij de mannen. Het Kempenklassement bij de vrouwen kent dit jaar de 7e editie. Terwijl wij bij de mannen alweer op zoek gaan naar de 23e eindwinnaar.

 

Het Belisol Eindhoven Kempenklassement 2018 start dan met de traditionele Grote Ronde van Gerwen. De organisatie heeft het programma ten opzichte van vorig jaar licht gewijzigd. Zo keert de proloog bij de Elite/Beloften dit jaar niet meer terug op de kalender. De mannen strijden dus in Gerwen alleen nog maar in het criterium om de eerste blauwe Belisol Eindhoven leiderstrui. En gaan we dus op zoek naar een opvolger voor Robbert de Greef. De Greef die vorig jaar de Grote Ronde van Gerwen op zijn naam schreef is nu niet startgerechtigd. Aangezien hij vorig jaar de Topcompetitie op zijn naam schreef, heeft hij nu een contract bij het Procontinentale Roompot Nederlandse Loterij. En mag dus

 

Hiervoor in de plaats komt een wedstrijd voor alle Elite vrouwen. Zij strijden voor de eerste keer op de 3,5 kilometer lange klassieker onder de criteriums voor de zege. De vrouwen uitkomend voor een UCI team zijn ook startgerechtigd. Hierdoor kent het Kempenklassement voor vrouwen in vergelijking met voorgaande jaren dus een vroege seizoensstart. Na de wedstrijd in Gerwen kennen wij dus zowel in het mannen als het vrouwen klassement de eerste leiders in het Kempenklassement.


Geplaatst

in

, ,

door