Kempenklassement

Vrouwen Omloop der Kempen uit Clubcompetitie

De GP Groenen Groep – onderdeel van de Omloop der Kempen in Veldhoven – behoort in 2018 niet tot de clubcompetitie voor vrouwen. De organisatie besloot dit jaar een criterium te maken van de vrouwenwedstrijd en daarmee voldeed deze omloop niet meer aan de eisen voor de clubcompetitie. In deze wedstrijd hebben dit jaar dus opnieuw de UCI-Vrouwen weer startrecht.

 

Maaike Polspoel en Annemiek van Vleuten waren de laatste winnaressen welke uitkwamen voor UCI ploegen voordat de wedstrijd deel ging uit maken van de clubcompetitie waardoor zij geen startrecht meer hadden. Door deze wijziging zijn alle vrouwen wedstrijden welke deel uitmaken van het Belisol Eindhoven Kempenklassement open voor alle vrouwen. De winnares van vorig jaar Marjolein van ’t Geloof die nu dus uitkomt voor de UCI ploeg van Lotto-Soudal, kan dus haar titel in Veldhoven verdedigen.


Geplaatst

in

door