Kempenklassement

Roos Hoogenboom winnares Kermisronde Weebosch

Roos Hoogenboom heeft de Kermisronde van de Weebosch op haar naam geschreven. Hoogenboom kwam solo over de finish. Femke Geeris sprintte naar de tweede plaats, Angelique Wammes-Bouman legde beslag op de derde plaats.

 

In kermisvierend Weebosch werd de finale wedstrijd van het Baby-Dump Kempenklassement voor vrouwen verreden. Waar Roos Hoogenboom al in het begin van de wedstrijd al alleen op avontuur ging. Een tegenvaller voor Hoogenboom die had gehoopt dat er enkele rensters hun wagonnetje aan zouden haken. Maar het peloton liet niemand de oversteek naar Hoogenboom maken. Maar brak wel in twee stukken. Na z’n 20 kilometer wedstrijd had Hoogenboom het peloton op een ronde gezet.

 

Net voordat Hoogenboom het peloton op een ronde zette probeerde Angelique Wammes-Bouman de oversteek naar Hoogenboom te maken. Ook zij reed snel bij het peloton weg. Roos Hoogenboom zag het gevaar en reed snel naar de ontsnapte Angelique Wammes-Bouman. Maar door het hoge tempo van Roos Hoogenboom, kon Angelique Wammes-Bouman niet volgen en kwam in de bekende Chasse Patate te zitten. En Roos Hoogenboom pakte haar tweede ronde.

 

Toen het peloton de ontsnapte Angelique Wammes weer in het zicht kreeg, ontsnapte ook Femke Geeris uit het peloton. Samen met Wammes konden zij uiteindelijk het peloton ook op een ronde zetten. Waardoor zij uiteindelijk voor het podium mochten rijden. Waar Hoogenboom zonder problemen naar de overwinning reed. En Femke Geeris, Angelique Wammes-Bouman klopte in een sprint om de tweede plaats.

 

De koers was verder levendig te noemen. Vele renners probeerde hun positie in het Kempenklassement te verbeteren. Evy Kuijpers, Melanie Klement, Britt Teunissen maar ook Ymke Stegink probeerde het regelmatig. Echter zij gaven elkaar allemaal zeer weinig ruimte. Uiteindelijk sprintte Ymke Stegink naar de vierde plaats, voor Bianca Lust, Alicja Verhagen, Melanie Klement en Evy Kuijpers.


Geplaatst

in

door