Kempenklassement

Steenselse Kermisronde voor Nina Kessler

In de op Kermismaandag traditiegetrouw georganiseerde wielerronde van Steensel was de leidster in het algemeen klassement Nina Kessler opnieuw oppermachtig bij de vrouwen. In eerste instantie maakte ze geen deel uit van de vroege vlucht van een drietal rensters. Daarbij Jet Wildeman, Ingeborg Bremmers en de voormalige eindwinnares Evy Kuijpers. Voor de Lieropse was de Steenselse wielerronde één van haar eerste wedstrijden na haar afwezigheid in het peloton als gevolg van een sleutelbeenbreuk. Het drietal kreeg op het einde van de wedstrijd gezelschap van Maaike Boogaard, Roos Hoogeboom en klassementsaanvoerster Nina Kessler. Op het loodzware criteriumparkoers zouden deze drie laatste rensters ook samen de finale kleuren. Het tempo werd opgeschroefd en Ingeborg Bremmers moest als eerste de rol lossen. Ook voor Evy Kuijpers ging het van voren te snel. De overige vier rensters zouden gaan strijden om de overwinning. Daarin toonde de Hitec-renster zich opnieuw de snelste. Maaike Boogaard (tweede) en Roos Hoogeboom (die ook de prijs van de strijdlust kreeg) vergezelden haar op het podium. Een dag eerder dan de Kermisronde van Steensel stond ze overigens nog aan de start in de Grote Prijs Vargarda in Zweden. “Met deze wedstrijd in de benen kon ik me niet meteen vooraan melden. Gaandeweg de koers ging het beter. Ik ben opnieuw heel blij met de dagzege en de eindoverwinning” was de reactie van de winnares na afloop.  


Geplaatst

in

door