Derde Gele Trui voor Gert-Jan Bosman

Destil-Piels renner Gert-Jan Bosman heeft opnieuw de Gele Trui van Duizel op zijn naam geschreven. Behaalde Bosman zijn eerdere 2 zeges in een sprint van een omvangrijke groep, nu hoefde hij maar 2 renners te verschalken. Hij verschalkte deze keer Oscar van Wijk en Robbert de Greef.

 

Het verhaal van “Om de Gele Trui”- Duizel is snel geschreven. Bosman en van Wijk reden al in de tweede ronde weg. Robbert de Greef zag het gevaar en probeerde nog snel de oversteek te maken. Enkele ronden bleef de Greef tussen de twee koplopers en het peloton hangen. Maar uiteindelijk reed hij naar de twee gevluchte renners toe. Een tiental ronden hield het peloton de drie ontsnapte renners in het vizier. Maar lieten uiteindelijk de 3 koplopers gaan.

 

De 3 mannen aan de leiding fietste een voorsprong van 1:30 bij elkaar. Het peloton probeerde wel maar kwam niets dichterbij. In de finale toen meerdere renners het probeerde werd het verschil snel kleiner. Maar de 3 man aan de leiding zag men niet meer terug. Bosman kwam als eerste door de laatste bocht en hield gemakkelijk Oscar van Wijk van zich af. De moegestreden Robbert de Greef liet het lopen en kwam als derde over de finish. Kort daarna gevolgd door Peter Schulting die vierde werd. Lieven Anthonisse won de sprint van het peloton om de vijfde plaats.


Geplaatst

in

door