Derde Bergeijkse winst Nina Kessler

In de op Kermisdinsdag verreden 25e uitgave van de “Kermisronde van Bergeijk” voor vrouwen was het opnieuw Nina Kessler die de overwinning behaalde. Een internationaal getint deelnemersveld waar in de beginfase Femke Geeris probeerde een kopgroep te formeren. Enkele ronden reed ze alleen voor het peloton uit. Uiteindelijk slaagde de klassementsaanvoerster Nina Kessler erin om in de finale weg te rijden uit het peloton. “Dat is niet mijn ding. Alleen voorop rijden”, vertelde ze tijdens de huldiging. Toch slaagde ze erin haar voorsprong verder uit te breiden en solo de overwinning naar zich toe te halen. Ook Sandra van Veghel kon het peloton achter zich laten en kwam als tweede over de aankomstlijn. Melanie Klement won met gemak de sprint van het peloton. Door haar overwinning en de behaalde bonificatiepunten verstevigde de renster in Noorse dienst (Hitec Products) haar leiderspositie. Haar concurrenten Evy Kuijpers (vorige week met een sleutelbeenbreuk uitgeschakeld in een Tsjechische etappewedstrijd) en Britt Teunissen (kende een mindere dag) komen niet dichterbij in de stand. De volgende wedstrijd in het kader van het Baby-Dump-Kempenklassement vindt plaats op maandag 14 augustus in Steensel.


Geplaatst

in

door