Kempenklassement

One Woman Show Anna vdr Breggen in Luyksgestel

In de op Kermismaandag verreden 51e uitgave van de “Profelronde van Luyksgestel” was de Olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen oppermachtig. Nadat ze in de beginfase samen met streekrenster Maud Kaptheijns het peloton had achter gelaten kwam ze al snel alleen voorop te rijden. “Ik had gedacht dat er nog wel rensters bij mij zouden aansluiten maar dat bleek niet zo te zijn. Ik heb daarna verder een tijdrit gereden. Een goede voorbereiding op de Giro Rosa die eind deze week van start gaat” was de reactie van de Zwolse na afloop. Op het einde van de wedstrijd zouden Nina Kessler, ex-wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Karlijn Swinkels en de in Spaanse dienst rijdende Roos Hoogeboom de achterstand nog tot een halve minuut terugbrengen. Op het erepodium werd Anna van der Breggen geflankeerd door Karlijn Swinkels (derde) en Nina Kessler die de sprint van het achtervolgende trio won. De volgende wedstrijd in het kader van het Baby-Dump-Kempenklassement vindt plaats op dinsdag 11 juli in Bergeijk


Geplaatst

in

door