Kempenklassement

Aussie Michael Freiburg sterkste in Luyksgestel

Veel deelnemers stonden er aan de start van de “Profel-Kermisronde van Luyksgestel” bij de elite en beloften. Een levendige wedstrijd waarin de talrijke toeschouwers diverse uitlooppogingen zagen. De meest serieuze was die van onze landgenoten Lars van de Vall en de Brabander Dylan Bouwmans en de beide Australiërs Michael Freiberg en Jeremy Cameron. Het was ook de vlucht die uiteindelijk stand kon houden ondanks de vele pogingen van het peloton om de vluchters te achterhalen. Het peloton kwam tot op twintig seconden maar het waren vooral de “Aussies” voorin die het tempo opvoerden. Het was Michael Freiberg (in 2011 op de Apeldoornse baan nog wereldkampioen omnium) die zich de snelste toonde. “Ik ben ongelofelijk trots op mijn eerste overwinning van dit seizoen. Met mijn baanachtergrond ligt deze wedstrijd me wel” liet hij tijdens de huldiging weten. Overigens was het ook diezelfde Michael Freiberg die in 2012 nog tweede werd in het eindklassement van Olympia’s Tour. De jonge Dylan Bouwmans van Metec-TKH sprintte in het Kempische grensdorp naar de tweede plaats gevolgd door Lars van de Vall. Klassementsaanvoerder Koos-Jeroen Kers van het Baby-Dump-Cyclingteam had nog duidelijk het NK van een dag eerder in de benen. Op dinsdag 11 juli gaat hij in de groene leiderstrui van het Baby-Dump-Kempenklassement van start in de jubileumeditie van de wielerronde van Bergeijk


Geplaatst

in

door