Kempenklassement

Tweede op twee voor Nina Kessler

Na haar overwinning van afgelopen maandag in Riethoven ging Nina Kessler in de wielerronde van Hapert opnieuw als winnares over de aankomstlijn. Dertig vrouwen stonden aan het vertrek van de vierde wedstrijd die meetelde voor het Baby-Dump-Kempenklassement. Na enkele ronden reed de latere winnares met haar voormalige ploeggenote Winanda Spoor weg uit het peloton. Toen de voorsprong boven de twee minuten reikte werd duidelijk dat ze niet meer achterhaald zouden worden. Hoewel Winanda Spoor in de finale nog weg probeerde te rijden was het toch de Hitec-renster die de eerste plaats veroverde. In de sprint van het achtervolgende peloton was de Drentse Melanie Klement oppermachtig en mocht het podium met haar derde plaats compleet maken. “Hoewel we eenmaal voldoende voorsprong hadden was het vooral aan de achterzijde van het parkoers erg zwaar met de wind op kop” liet Nina Kessler na afloop weten. Evy Kuijpers eindigde als vijfde en blijft ze daardoor aan de leiding in het Baby-Dump-klassement. Meest opvallende verschijning in het peloton was de 18-jarige Indonesische belofte Maghfirotka Marenda uit Soerabaja. Zij toonde zich bijzonder actief in het achtervolgingswerk. In verband met haar geloofsovertuiging reed ze in deze warme weersomstandigheden met lange broek en bedekte haren. Begin dit jaar werd ze nog vierde bij de Aziatische titelstrijd bij de beloften. Volgende week maandag wordt de volgende wedstrijd in het kader van het Baby-Dump-Kempenklassement verreden: de 51e Profel-Kermisronde van Luyksgestel.


Geplaatst

in

door