Kempenklassement

Nina Kessler winnares in Riethoven

Gisteren werd in Riethoven de jaarlijkse “Kermisronde” verreden. Onder een brandende zon werd er voor de eerste keer in het kerkdorp startgelegenheid geboden aan de vrouwencategorie. Bijna veertig deelneemsters gingen van start en al vrij vroeg in de wedstrijd gingen zes rensters voorop rijden: de talentvolle junior Susanne Meistrok, Yara Kastelijn en Jeanne Korevaar van WM3 Pro Cycling, de Drentse Melanie Klement en de beide ex-winnaars van het Baby-Dump-Kempenklassement Nina Kessler (Hitec) en Evy Kuijpers. Deze zes koploopsters zouden in het verdere verloop van de wedstrijd ook voorop blijven. In de finale ontsnapten Yara Kastelijn en Nina Kessler en hadden direct al een grote voorsprong. In haar poging om de latere winnares vóór te blijven ging de Neerkantse renster bijna onderuit. Na haar overwinning vertelde Nina Kessler dat haar vorm groeiende is en de Kempische koersen haar liggen. “In de wielerrondes in de Kempenregio kom ik vaak goed voor de dag.” Evy Kuijpers (weer terug op het voorste plan na een zware val in de Marianne Vos Classic) complementeerde het podium met de derde plaats. Zij nam ook de leiderstrui in het klassement over van Britt Teunissen die vóór in het peloton eindigde. Vandaag (dinsdag) staan de vrouwen opnieuw aan de start in de volgende wedstrijd die meetelt voor het Baby-Dump-Kempenklassement: de jaarlijkse wielerronde van Hapert


Geplaatst

in

door