Kempenklassement

Dubbelslag Koos Jeroen Kers in Westerhoven

Bij de elite en beloften mannen kreeg het Baby-Dump-Kempenklassement een nieuwe leider omdat de huidige klassementsaanvoerder Jasper de Laat juist in deze week actief was in de meerdaagse “Pijl van het Zuiden” in Luxemburg. Alwaar hij zelfs ook 1 dag als leider het algemeen klassement aanvoerde. Ook bij de mannen in Westerhoven speelde het extreem warme weer een belangrijke rol in het wedstrijdverloop. Het waren de drie ploegmaten van het Baby-Dump-Cycling Team die na enkele ronden ontsnapten uit het peloton. In eerste instantie waren het Robbert de Greef en de rappe sprinter Arvid de Kleijn die het hazenpad kozen. Het was Koos-Jeroen Kers (vorig jaar tweede) die in sneltreinvaart het leidende duo achterhaalde. Het trio zou ook het peloton op een ronde achterstand fietsen. Met duidelijke overmacht ging de overwinning naar Koos-Jeroen Kers uit Amstelveen. Robbert de Greef sprintte vervolgens naar de tweede plaats vóór zijn teamgenoot Arvid de Kleijn. Tijdens de huldiging werd ook duidelijk dat de winnaar van de “Kermisronde van Westerhoven” met één punt voorsprong op Robbert de Greef aan de leiding gaat in het klassement. Ook voor de mannen is de “Kermisronde van Riethoven” op maandag 19 juni de volgende rit die meetelt voor het Baby-Dump-Kempenklassement.


Geplaatst

in

door