Kempenklassement

van ’t Geloof snelste in Omloop der Kempen

Vandaag werd de eerste wedstrijd verreden in het kader van het Baby-Dump-Kempenklassement voor vrouwen.  Voor de 21e keer was Veldhoven en omgeving het strijdtoneel van de Omloop der Kempen voor Vrouwen. De wedstrijd over ruim 100 kilometer werd vooral gekenmerkt door diverse ontsnappingspogingen die nooit verder reikten dan een halve minuut voorsprong. Bij één van die ontsnappingspogingen was ook meervoudig Olympisch kampioene op de gladde ijzers Ireen Wüst betrokken. In de drie bonificatiesprints onderweg waren het vooral voormalig eindwinnares van het klassement Evy Kuijpers en de regionale rensters Britt Teunissen en Veerle Goossens die voor de extra punten gingen. In de laatste kilometers werden ook de laatste vluchtsters van de dag Fleur Nagengast en de Britse Henrietta Colborne ingelopen door het peloton. Uiteindelijk moest de massasprint in de Veldhovense dorpsstraat de beslissing brengen. Met een fietslengte voorsprong ging de overwinning naar Marjolein van ’t Geloof. Ze klopte het jonge wielertalent Lorena Wiebes en Leonie Lubbinge die derde werd. Na afloop werd de winnares uit Dirksland ook gehuldigd als eerste leidster in het Baby-Dump-wielerklassement. “Als het in mijn programma past probeer ik alsnog in te schrijven voor de volgende wielerronde in deze serie”, liet de blonde Jan van Arckel-renster na afloop weten. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag de Kermisronde van Westerhoven. De thuisbasis van veldrijdster Maud Kaptheijns die mede aan de basis stond van deze jonge organisatie.


Geplaatst

in

door