Kempenklassement

Kalender wedstrijden Baby-Dump Kempenklassement 2017 bekend

Het overkoepelend klassement over de wedstrijden in de Brabantse Kempen het Baby-Dump-Kempenklassement kent dit wegseizoen bij de mannen jammer genoeg een flinke terugval van het aantal wedstrijden. Na het stoppen van de wielerronde in Haghorst en de Oirschotse Torenronde hebben nu ook de organisaties in Hapert, Bladel en Maarheeze te kennen gegeven geen deel meer te zullen uitmaken van het overkoepelend klassement. De betrokken plaatselijke organisatoren hebben besloten dit jaar uitsluitend elite zonder contract en amateurs aan hun wedstrijden te laten deelnemen. Volgens het reglement van het Baby-Dump Kempenklassement moeten alle elite renners startgelegenheid geboden worden in de serie van deelnemende wedstrijden. Dus ook de renners van de continentale ploegen die volgens de reglementen van de KNWU al sinds het ontstaan van deze ploegen gewoon startgerechtigd waren bij de elite / beloften. Het uitsluiten van renners voor één of meerdere wedstrijden betekent dat renners hun positie niet kunnen verdedigen in de strijd om de eindzege van het Baby-Dump Kempenklassement.

 

Omdat ook Nuenen dit jaar geen deel meer uitmaakt van de serie blijven er acht wedstrijden over die meetellen voor het Baby-Dump-Kempenklassement. Het betreft hier vooral de druk bezochte regionale “kermiskoersen.” Bij de vrouwen hebben de lokale organisatoren vooral de keus gemaakt om wel vrouwen met contract aan de start te laten verschijnen. Daardoor staan er voor de vrouwen maar liefst negen wedstrijden in het schema van het Baby-Dump-Kempenklassement.

 

Stichting Kempenklassement vind het enorm jammer dat de organisa

 

Na de openingsritten met een individuele tijdrit en een criterium in de Grote Ronde van Gerwen staat Jasper de Laat aan de leiding in het klassement bij de mannen.

 

Mannen

Maandag 17 April 2017 Grote Ronde van Gerwen – Tijdrit
Maandag 17 April 2017 Grote Ronde van Gerwen – Criterium
Zaterdag 27 Mei 2017 Kermisronde van Westerhoven
Maandag 19 Juni 2017 Wielerronde van Riethoven
Maandag 26 Juni 2017 Kermisronde van Luyksgestel
Dinsdag 11 Juli 2017 Kermisronde van Bergeijk
Maandag 31 Juli 2017 “Om de Gele Trui” – Duizel
Maandag 14 Augustus 2017 Wielerronde Steensel

 

Vrouwen

Zondag 21 Mei 2017 Omloop der Kempen – Veldhoven (*)
Zaterdag 27 Mei 2017 Kermisronde van Westerhoven
Maandag 19 Juni 2017 Wielerronde van Riethoven
Dinsdag 20 Juni 2017 Wielerronde Hapert
Maandag 26 Juni 2017 Kermisronde van Luyksgestel
Dinsdag 11 Juli 2017 Kermisronde van Bergeijk
Maandag 31 Juli 2017 “Om de Gele Trui” – Duizel
Maandag 14 Augustus 2017 Wielerronde Steensel
Zaterdag 2 September 2017 Kermisronde van de Weebosch

(*) De Omloop der Kempen is de enige wedstrijd waar alleen clubvrouwen mogen starten. In alle overige wedstrijden zijn de UCI-vrouwen ook startgerechtigd.

 

Persbericht


Geplaatst

in

, ,

door